Rijbewijs verlengen na uw 75ste

29-06-2020 22:35

Blijven rijden met een verlopen rijbewijs

Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. De regeling geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR.

Tot wanneer kunt u blijven rijden?

U kunt met een verlopen rijbewijs blijven rijden tot het CBR een besluit neemt. Dit kan uiterlijk tot één jaar nadat uw rijbewijs verlopen is.

In verband met corona maatregelen geldt er een extra coulance: 

De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen. Wanneer u 75 jaar of ouder bent en een tijdelijke verlenging van het rijbewijs heeft, kunt u door dit Europese besluit ook in de EU rijden. Dit geldt voor mensen van wie het rijbewijs tussen 1 februari en 31 augustus 2020 verlopen is of verloopt.

Geldt de regeling ook voor u?

De regeling geldt voor u in de volgende situatie:

U bent 75 of ouder op het moment dat uw rijbewijs verloopt.

U dient uw Gezondheidsverklaring in voordat uw rijbewijs verloopt. Of, als u uw Gezondheidsverklaring al heeft ingediend, heeft u dat voor de verloopdatum van uw rijbewijs gedaan.

Uw rijbewijs is minimaal 5 jaar geldig. U kunt dit zien op uw rijbewijs.

De begindatum staat op de voorkant van uw rijbewijs: bij 4a.

De einddatum staat op de achterkant van uw rijbewijs: in kolom 11, achter ‘B’

 

Bron: CBR

 

Eventueel een bezoek aan een specialist kan nodig zijn, houdt hierbij rekening met weken wachten op een afspraak in de ziekenhuizen, zij zijn momenteel bezig de reguliere zorg weer op gang te brengen.

Bv. een verklaring van een oogarts kan het lang duren voordat je een afspraak hebt. Sneller gaat het bij een oogkliniek.

Het CBR ook af en toe eens bellen als het te lang duurt voordat men wat hoort kan ook helpen.

 

 

 

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode