Onvrede over nieuwe Pensioenwet neemt toe

22-05-2022 22:17

Ook de afgelopen week was Koepel-voorzitter John Kerstens te gast bij een aantal lid-organisaties. Zo sprak hij tijdens twee bijeenkomsten, in Velsen-Noord en Heerhugowaard, in totaal meer dan 300 leden van de gepensioneerdenvereniging van Hoogovens/Tata Steel. Hoofdonderwerp, uiteraard: het onlangs naar de Tweede Kamer gestuurde wetsvoorstel Toekomst Pensioenen,

De conclusies van de Koepel Senioren (en andere seniorenorganisaties) werden door de aanwezigen unaniem onderschreven: het wetsvoorstel is in z’n huidige vorm onacceptabel: de beloofde koopkracht is een illusie, de overstap naar het nieuwe stelsel een black-box en de zeggenschap van gepensioneerden een lege huls.

Het valt Kerstens op dat het aantal bezoekers van bijeenkomsten het laatste half jaar fors is toegenomen. En de onvrede over de kabinetsplannen ook: “Het is duidelijk dat mensen steeds somberder worden over de beloften die een paar jaar geleden zijn gedaan. Dat komt omdat niet alleen het vertrouwen in ons pensioenstelsel, maar zeker ook het vertrouwen in de politiek zelf een stuk minder is geworden.”

Veelzeggend noemt Kerstens het feit dat hij op beide bijeenkomsten van de mensen van Hoogovens de vraag ‘Hoe kunnen we je helpen?’ kreeg. “Mijn antwoord daarop: door van je te laten horen. De politiek komt immers pas in beweging als ze voelen dat ze niet anders kunnen. En zolang ze het idee hebben dat gepensioneerden het allemaal wel best vinden, hun ongenoegen wel op Facebook uiten maar niet daarbuiten, het uiteindelijk (zij het morrend) gewoon zullen accepteren, dan gaat men door. En dus ‘moeten’ we wat.”

Antje: In de twee andere onderwerpen die ik vandaag op de website heb geplaatst, leest u daar trouwens meer over. Samen met andere seniorenorganisaties lanceert de Koepel Gepensioneerden een speciale actiewebsite en wordt een petitie gestart om Kamer en kabinet op andere gedachten te brengen en het ingediende wetsvoorstel fors te verbeteren.

 

 

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode