Onderzoek naar kwaliteit van leven

30-12-2023 13:35

Het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum)  doet een landelijk onderzoek vanuit het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ) van het LUMC in Leiden.

Het heet ‘Verschuivende grenzen en waarde(n)volle wilsverklaringen’, zie ook www.waardevollewilsverklaringen.nl .

Het onderzoek gaat over wat mensen het belangrijkste vinden voor hun kwaliteit van leven, hoe zij nadenken over de toekomst en het levenseinde, wat hun wensen en grenzen zijn ten aanzien van zorg rond het levenseinde, hoe dit samenhangt met hun belangrijkste waarden, en hoe wensen, grenzen en waarden kunnen verschuiven in de loop der tijd.

De resultaten zullen mensen helpen bij het nadenken over het levenseinde en het opstellen van waardevolle wilsverklaringen, en zorgverleners helpen in het begeleiden van patiënten.

Mensen die mee zouden willen doen, kunnen zelf deelnemen door naar de website www.waardevollewilsverklaringen.nl te gaan en op de link naar de vragenlijst te klikken. Een papieren vragenlijst met antwoordenvelop kan ook worden aangevraagd.

Meedoen aan het onderzoek betekent het invullen van deze vragenlijst (digitaal en op papier), wat 10 tot 20 minuten kost. Aan het einde van de vragenlijst kunnen deelnemers aangeven of zij benaderd zouden willen worden voor een interview.

Lees ook de informatiefolder over dit onderzoek.

 

 

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode