Motie koopkracht-verbetering haalt het niet

25-09-2021 20:46

Na Prinsjesdag vonden afgelopen woensdag en donderdag de zogenaamde ‘algemene politieke beschouwingen’ plaats.

We hebben daar vast allemaal wat van meegekregen. Over de holocaust, de obsessie van meneer Wilders met mevrouw Kaag, over meneer Baudet die een gedicht voordroeg. En over zaken als de woningmarkt en de klimaatverandering.

Waar je minder over las, was koopkracht. Ondanks het feit dat de economie volgend jaar met 3,5% groeit, gaat de gemiddelde Nederlander er in koopkracht niet op vooruit. En de gemiddelde oudere al helemaal niet.

Toch is er wel over koopkracht gesproken. In het kader van de ‘deal’ die aan het einde van het debat tussen Kamer en kabinet is gesloten, wordt bijvoorbeeld 375 miljoen euro uitgetrokken om de energierekening volgend jaar een beetje in toom te houden en 120 miljoen euro om de algemene heffingskorting wat op te hogen.

Een voorstel van Groen Links en de PvdA om een miljard euro uit te trekken voor extra koopkrachtmaatregelen haalde het niet. Behalve CDA, CU, D66 en de VVD stemden ook Ja21, Omtzigt, SGP en Groep Van Haga daar tegen.

Dat betekent dat er voor de Koepel Gepensioneerden (die hierin samen met andere seniorenorganisaties optrekt) nog flink wat werk aan de winkel is om zeker ook de koopkracht van senioren te verbeteren. Om te beginnen door het weer gaan indexeren van de pensioenen, maar ook in aanloop naar de behandeling van het Belastingplan later dit jaar bijvoorbeeld.

Wordt vervolgd dus.
 

 

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode