Koopkracht en de belastingen

14-11-2022 21:54

De voorzitter van onze commissie Koopkracht en Inkomen Ronald Beelaard is in het vraagstuk van ‘vermogen in box 3’ is gedoken. Naast inflatie enz. is er nl. ook nog een kwestie rond box3.

Tijdens de Algemene  Veradering van de Koepel in september heeft Beelaard laten zien dat ouderen minder inkomen hebben dan de jongere generatie(s). Voor vermogen, en ook voor box 3 vermogen, is de situatie net andersom en dus navenant van belang voor senioren*.

Hieronder drie links met nadere informatie.

  • Box 3 Toelichting - Een uitleg, incl. doorkliklinks naar achtergrond informatie.
  • Box 3 Belasting - Een set grafieken (ook als pdf) met uitleg hoe die te lezen zijn om mensen een eerste indruk te geven over de mogelijke "winst" als de haalbaarheid van de hiervoor genoemde bezwaarprocedure succesvol zou blijken.
  • Box 3 Rekentool - Voor degenen die preciezer willen bekijken wat de oude of de nieuwe methode oplevert is dit een spreadsheet die u naar uw pc/laptop kunt downloaden.

Hieronder het (korte) stukje van minister Schouten over de juridische procedures ivm de WTP opgezocht in debat gemist. Het is maar kort en vanaf ongeveer 1:55.

Wet toekomst pensioenen | Debat Gemist (tweedekamer.nl)

 

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode