Koepel Gepensioneerden in gesprek met SER over ouderenzorg

07-05-2022 23:04

Op verzoek van het kabinet buigt de Sociaal Economische Raad (SER) zich over de ouderenzorg in de toekomst. Die staat onder druk: steeds meer ouderen (met de leeftijd komen bovendien de gebreken) en steeds meer moeite om voldoende zorgmedewerkers te vinden. Daartoe heeft de SER het traject ‘Wonen, Onder-steuning en Zorg voor Ouderen’ opgezet, dat begin 2023 zou moeten leiden tot een advies aan minister Helder voor langdurige zorg en sport. In het kader daarvan vindt op vrijdag 13 mei een zogenaamde ‘dialoogbijeenkomst’ plaats.
Tijdens die bijeenkomst gaan senioren, mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn met elkaar en met leden van de SER in gesprek. Over zaken die zij veranderd willen hebben en waar ze tegenaan lopen, maar ook om hun ideeën over de toekomst. Daarbij komen thema’s aan de orde als zelf fit en gezond blijven (preventie en wat daarvoor nodig is), huisvesting (nieuwe woonvormen bijvoorbeeld en wat techniek kan doen om langer zelfredzaam te blijven), zorg op maat en hoe het tekort aan zorgmedewerkers opgevangen kan worden (met behulp van bijvoorbeeld mantelzorgers en/of een andere organisatie van de zorg).

Namens de Koepel Gepensioneerden zal een delegatie uit de commissie Zorg, Wonen en Welzijn aan bedoelde bijeenkomst deelnemen.

 

 

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode